Jun 12, 2017

Sijil HALAL Shaklee 2017

Uolls, Shaklee juga ada Sijil Halal tau.

So, uolls boleh tengok di bawah ni ye



Islamic Services of America (ISA) tersenarai sebagai salah satu Badan Islam yang diiktiraf oleh JAKIM. Boleh klik direct link di sini: Senarai Badan Islam yang Diiktiraf JAKIM dan di sini: Halal Accreditation (ISA)



012-349 8979
Nieza Saad
Pengedar Sah Shaklee
COD Shaklee di Bandar Teknologi Kajang
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Jun 10, 2016

The Shore Residences Melaka


Assalamualaikum
Hye Semua


29 Mei 2016, percutian keluarga bersambung di The Shore Residences Melaka pula. 

Hurmmm...dengar Melaka, very excited nak g bercuti kat sana. walaupun dah banyak kali pergi Melaka tapi tak pernah rasa jemu dengan keindahan bandar nya. Bandar yang kecik tapi penuh dengan sejarah. Aku suka Melaka... tapi Perak tetap dihati..hehehe. 

This is the firstime kami duduk di The Shore Residences ni. Ok, not bad juga cantik. atas hotel dan apartment. bawahnya ada mall. Bestkan macam2 ada....orang yang kaki shopping or window shopping mesti suka kalau konsep hotelnya macam ni kan.hehehe. Tapi bila namanya hotel baru ni mesti ada kekurangan nya kan...tu memang x boleh lari la kan. Yang x bestnya tu, sistem check in nyer lembab seh, lama menunggu nak settlekan check in tu. Lagi satu kekurangan tu, nak kemana mesti ada kad acses..hadoi mmg leceh. naik lif pun nk kene touch dulu kad tu baru boleh turun dan naik..ha nampak x. Nak g pool pun kena touch dulu baru boleh masuk..grrr...security lah sgt kan. Susahkan plak ada la aku rasa!  Swimming pool and gym nya ada di tingkat 9. Ok, itu mmg menarik. Nanti tgk gambar eh.

Sesampai je kt apartment macam biasa pilih2 bilik dan letak barang2. Lepak2 sekejap lepas tu dah anak2 sibuk nak turun g pool. biasalah aktiviti di kala petang kan. so layan kan aja. 
Malamnya kami g dinner kat restoran tomyam dekat2 je dengan area The Shore tu, sebab semua dah kelaparan sangat dan nak kejar masa ada yang nak balik asrama malam tu juga..erkkk. Selalu kalau nak cepat mesti lambat kan, itulah kebiasaannya yg kita hadapi. Aku mmg x suka part macamni, sebab time mcmnila bila jadi selalunya ada nnti yg nak gado nak marah2..betul dak? betul kan. grrr.

Settle makan, ingat nak berjalan2 sekitar bandar Melaka. tapi dah agak dah bila keadaan jadi kelam kelibut hati pun dah rasa malas nak bersiar2 apatah lagi dgn anak2 nyer kerenah kan. penat agaknya tak tdo ptg la katakan..ha mmg mcm2 perangai keluar. So, finally kitaorng decide tuk balik apartment ajer..tido! 

Lepas bangun solat subuh, terasa perut lapar nak makan. aku macam biasalah mesti nak keluar g sarapan. Ajak en.pejal nasib baik dia nak g. So kitaorng g lah berdua. Dekat area The Shore tu mmg ada kedai2 mkn. So, dia ajak jalan2 kaki jer malas nak bawa kete katanya. Oklah kita berjalan kaki sahaja pagi itu. Cari punya cari, last nyer jumpa juga kedai makan yg sangat sedap bagi aku. Susah nak jumpa kedai melayu yg jual roti canai sesedap mcm tu. Nanti kalau pergi Melaka lagi nak g lagi kedai tu sebab dah tahu mmg sedap makanannya. Nasi lemak nyer pun ok sedap. Nama kedai aku lupa dah tapi ingatan aku masih kuat lagi. Kedai tu berhadapan je dengan UTeM. Memang berbaloi kami jalan jauh jumpa kedai tu..hahahaha.

Sebelum check out layan lagi anak2 mandi pool. Settle. Kemas2 barang, siap2 semua then terus check out. Time utk cari makan pulak. Pekene coconut shake klebang dlu sebelum balik dan juga kuih keria antarabangsa. Memang terbaik baq hang. 










gambar semua dari carian cik google.

Jun 9, 2016

FamilyDay Pak Din & Mak Jah



Assalamualaikum
Hye semua


28 Mei 2016, FamilyDay Pak Din & Mak Jah
Anangsari Homestay, Melaka

Julung-julung kalinya, family day ini diadakan pada tahun ini oleh keluarga besar Pak Din & Mak Jah. Aku time dengar suami cakap tahun ni akan diadakan family day, wah excited tak terkata mengalahkan anak2..hahaha. Menghitung hari detik demi detik..hah gitu rupanya ngehngehngeh.

Permulaan untuk persediaan family day ini adalah pemilihan tempat. Bercerita tentang pemilihan tempat ni tugasan telahpun diberikan oleh semua sepupu sepapat blah suami. Suami saya tugasan nye adalah bakaq2..bbq. hehehe...good job my Sweetheart. 

Alhamdulillah, tempat menarik dan sangat selesa di Anangsari Homestay, Melaka. Memang sangat sesuai untuk berfamily day.  Sangat terjaga dan bersih dari semua segi. Bilik tidur, bilik air, kelengkapan bbq, pinggan mangkuk semua juga lengkap tersedia....bagus sangat. Very recommended buat semua yang nak buat family day tau. Korang boleh tengok dekat website ni tau anangsarihomestay.wix.com/anangsarihomestay

Sesampai jer kat homestay, semua mcm excited sebab dekat sangat dengan laut. Memang best sangat. Tenang jer rasa. En.pejal lagi lah tak sabar2 nak terus g baling joran dia tu...hurrmmm..sabar je lah. Anak2 pun sibuk nak g main pasir. Best sgt rasa time tu.

Lepas lunch dan solat zuhur, aktiviti bebas (ambil gambar family) sebelum ke aktiviti sukaneka. Part ni ramai yang dok tunggu2 especially anak2 la sebab nak kutip hadiah katanya. hahaha. Aktiviti sukaneka yg simple but terhibur utk semua. Weldone Liya!

Lepas aktiviti sukaneka, tibalah pula aktiviti bbq (bakaq2 bang hang). Macam2 ada. Makan sampai kenyang. Lepas makan malam, pemberian hadiah utk para pemenang aktiviti sukaneka dan juga cabutan bertuah.  Haaa..sape yang bertuah tu mmg bertuah la...family dari Ipoh...angkut banyak hadiah malam tu oooo...Best2,, tahun depan boleh buat lagi dekat destinasi yg lain pulak. Hehehe.

Akhirnya selepas semua aktiviti dah selesai, para2 suami dan para2 lelaki bujang pakat sibuk nak p mancing plak. Ok, dipersilakan lah, para2 isteri dan anak2 pula nak beristirehat. hehehehe. Layan gambar sikit jom...zasssss.....


















Jun 6, 2016

Seminar Setiausaha Hebat 2016 : Ihsan Menjana Kecemerlangan Setiausaha





Assalamualaikum
Hye semua


18 Mei 2016, Seksyen Latihan Pejabat Pendaftar UPM telah mengadakan Seminar Setiausaha Hebat 2016 : Ihsan Menjana Kecemerlangan Setiausaha yang telah disampaikan oleh YBhg. Profesor Emeritus Dato' Dr. Sheikh Omar bin Abdul Rahman.

Alhamdulillah, objektif kursus telah berjaya dicapai. Saya juga sangat terkesan dengan penyampaian tersebut hasil konsep Ihsan yang ingin ditonjolkan untuk mengtransformasikan kepada Setiausaha Hebat!

Ini adalah kali pertama saya bersama penceramah yang lebih mesra dipanggil Pak Sheikh dikalangan staf /pelajar UPM.  Sangat teruja dengar Pak Sheikh bercerita tentang pengalaman beliau semasa berkhidmat bersama UPM. 

Sebelum ni, hanya dengar nama sahaja Pak Sheikh, tetapi tidak mengenali orangnya. Betul la kata pepatah "Tak kenal maka tak Cinta". Tapi jangan salah faham pula ya..Pak Sheikh ni dah beristeri dan juga sangat bahagia dengan anak dan cucu-cucunya. Hehehehe. 

Banyak tips dan panduan hidup yang dikongsikan oleh Pak Sheikh yang aku kutip dan simpan dalam memori untuk jadi seorang Setiausaha yang Hebat. Moga-moga aku mampu jadi seorang Setiausaha yang memegang konsep Ihsan dalam hidup untuk berjaya. InsyaaAllah..aamiinn...


YBhg. Profesor Emeritus Dato' Dr. Sheikh Omar bin Abdul Rahman. 
Mesra dengan sapaan Pak Sheikh




Setiausaha Hebat 2016!

Apr 29, 2016

Try Produk Baru

Assalamualaikum dan hye uolls,

Adakah antara anda masih tercari-cari produk yang sesuai untuk kulit wajah?? Ewahh,, dah macam pakar beautician plak eh. Takdelah kan, kita cuma nak share citer pasal kita try produk baru ni ha...Nama produk baru ni Ellfie Essence. Sebelum ni kita setia sangat dengan Safi. Dari zaman sekolah-sekolah lagi guna Safi. Memang serasi sangat dengan Safi sampai kalau tukar 2 ke 3 produk lain pun mesti tak kekal lama macam mane dengan Safi.

Awal tahun 2016, kita try nak kan perubahan ecceehh..cehh...konon. So, sebelum ni member ofis kita pakai produk Ellfie ni. Then dari segi pemerhatian kita mmg nampak ada kesannya. Means kesan yang bagusla, nampak lebih bersih dan cerah kulitnya. Wow,, teruja tak dengar..hahaha. Baru dengar blom lagi tengok kan..So, disebabkan teruja dengan kesan yang member kita tu dapat..aku pun teruja la nak mencuba produk Ellfie ni.

Dalam seminggu dua tu mmg ada rasa mcam panas2 sikit muka tu (maybe kesan healing kot),, but after 2 weeks dah ok macam biasa balik. Kulit pun makin gebus dan lembut gitu..Ha nak rasa kena la cuba sendiri hehehe. Sekarang ni baru masuk 4 bulan la aku try guna Ellfie. InshaaAllah kalau makin selesa dan serasi, maka setia lah aku dengan Ellfie plak lepas ni.

Dibawah ni antara isi kandungan yang terdapat dalam produk Ellfie Essence yang perlu anda tahu:

Set Ellfie Essence

1. Cleanser 30ml
2. Toner 30ml
3. Day Cream 10g
4. Night Cream 15g

RM120 (Semenanjung Malaysia)
RM130 (Sabah / Sarawak)
*Free postage.


Loose Items:
Cleanser 50ml  - RM55
Toner 50ml - RM55
(buy 2 RM100)

Day Cream 10g - RM50
Night Cream 15g - RM60

Set Ellfie Gold Serum
RM130 (Semenanjung Malaysia)
RM140 (Sabah / Sarawak)
*Free postage







So, kepada yang teringin nak try produk Ellfie Esence ni bolehlah lihat website nyer di www.ellfiebeauty.com


Ok, Bai.

Apr 28, 2016

Raikan Dia

Raikan Dia, Siti Faiqah Shahrul Nizam


Harini, 28 April 2016 adalah hari last Iqa bekerja di Fakulti Kejuruteraan, UPM.  Dulu-dulu, dia pernah buat praktikal kat tempat aku kerja, so daripada situlah kitaorang jadi rapat. Kenal dengan dia ni, seorang yang agak pemalu, bersopan santun, manja mcm adik-adik gitu. Memang baya adik2 je pun lagi...hahaha.

Masa mula-mula aku kenal dia ni, ingatkan anak bongsu dalam keluarga sebab cara dia tu mmg macam anak yg bongsu. Terlalu bergantung dengan mak sangat,, anak mak lah tu kiranya..hehe. Tapi, rupanya aku silap. Iqa ni ada tujuh (7) orang adik beradik, ramai kan hehe. Dia ni anak no.3 yang terakhir kot kalau tak silap akulah..maklumlah ingatan dah tak berapa nak kuat dah ni hahaha.

Iqa ni ada kemahiran dalam buat gubahan tau. Gubahan bunga dan gubahan coklat. Ha tulah sampai wujudnya #sweetsurprise tu. Cantik dan kemas sangat hasil tangan dia. Sesape nak try guna khidmat dia tuk surprisekan someone boleh cari dia nnti..hehehe.









Sehingga kita ketemu lagi dilain masa ya, Siti Faiqah Shahrul Nizam. 
Jaga diri dan ceria selalu! Bye2.

Apr 27, 2016

Pertandingan Bowling JKKP UPM

Pertandingan Bowling anjuran Jawatankuasa Kesihatan Pekerjaan (OSHA), UPM pada 16 April 2016.

Kita buka first entry untuk 2016 ni dengan citer pasal bowling eh. Sebab perkara masih baru lagi berlaku last week, so masih lagi segar dalam ingatan baik kita post dulu awal2 hehehe.

Bercerita pasal bowling ni, 2 years ago rasanya last aku join bowling time Sukan Staf InterPTJ, by that time pun aku baru dapat tahu yang aku pregnant..arghhh Subhanallah. Nasib baik semuanya baik-baik aje.  Nak kata hebat sangat score tu takdelah kan, hanya suka-suka jer. Yang penting, gaya tu ada, bak kata my husband. hehehe.

Main bowling ni pun kadang-kadang jer bernasib baik. Banyak lagi kena latih balingan tangan tu untuk maintainkan,, so xdelah asyik tersasar je kan. Yang paling geram tu bila time pin tu xjatuh semuanya, bila tengok boleh jer spare tapi tersasar minta lalu tepi tu jer mmg kecewa sangat-sangat. Yang pernah rasa ajer tahu perasaan tu macam mane..hahaha.

Bowling ni antara sukan yang aku suka sebab x penat dan x panas. Main pun dalam air-cond kan,, tapi peluh tetap juga kuar tau walaupun dalam keadaan persekitaran sejuk tu...hehehe jadilah kan. Janji bersukan dan sihat tubuh badan.  Salah satu terapi untuk hilangkan stress pun ia juga, bagi aku lah, orang lain aku tak tau haha.


  My partner team "Sempoi Eng"
Memang sempoi sangat-sangat, hahaha. 




Kesian team kitaorang, time ni tengah menunggu technician selesaikan masalah teknikal yang team kitaorang hadapi. Lastnya team kitaorang dengan team IBS je yang tinggal. Yang lain semua dah settle tunggu nak kira markah aje.


PTJ Eng hantar dua (2) team, Hot Eng dan Sempoi Eng. Team Hot Eng menang juga dapat tempat ketiga, alhamdulillah..tahniah buat team Hot Eng. Tahun depan kita masuk dan cuba lagi rangkul gelaran juara atau naib juara pulak ye.